Cafenea/Ceainărie
Telefon (021) 311.1512,
mendeleev@cameradinfata.ro

Prăvălia
Telefon (021) 260.0006,
pravalie@cameradinfata.ro

Acasa Magazin
Online
Despre
noi
Evenimente Jurnal Contact

Ceaiul galben e un ceai rar, prin excelenţă. De producerea lui sunt responsabili maeştri, aici nefiind loc de vreo maşină, ci de priceperea şi arta omului. Doar un cunoscător desăvârşit poate decide când acest proces este terminat, în funcţie de o anumită culoare şi un miros caracteristic al frunzelor. Şi, cum maeştri nu sunt mulţi, ceaiul galben se produce doar în China. În această cultură, consumul acestui ceai este strâns legat de ideea că prelungeşte viaţa, datorită gradului ridicat de antioxidanţi pe care îi are în compoziţie.

Ceaiul galben nu are gustul vegetal caracteristic de regulă ceaiurilor verzi. Mulţi băutori de ceai, cărora nu le place gustul ceaiului verde, preferă adesea ceaiurile galbene, ale căror beneficii pentru sănătate sunt identice cu ale celor verzi, deosebirea fiind în gustul mai subtil şi mai dulce. Acest ceai este, totodată, mult mai bine tolerat de stomac decât alte ceaiuri. Conţinutul de cafeină al ceaiului galben este moderat, situându-se din acest punct de vedere între ceaiul verde şi cel negru.

La fel ca în cazul ceaiului alb, ceaiul galben este recoltat primăvara devreme, când frunzele au încă aspect de muguri. Perioada, în care frunzele se pot culege sub această formă, este foarte scurtă. Mugurii conţin un nivel foarte ridicat de antioxidanţi, iar tehnica procesării ceaiului galben permite acestuia reţinerea antioxidanţilor într-o concentraţie mai mare decât în cazul majorităţii celorlalte tipuri de ceai. Odată culeşi, mugurii se expun la foc puternic pentru a se opri fenomenul de oxidare, apoi frunzele sunt învelite într-o hârtie sau o ţesătură specială şi depozitate în cutii de lemn. Periodic, ceaiul este expus din nou la foc şi reîmpachetat în hârtie. Acest procedeu durează în jur de 3 zile. La sfârşitul acestei perioade frunzele se prăjesc la foc mic. În tot acest proces de fabricaţie există doi factori cheie ale căror efecte combinate conduc la unicitatea şi caracteristicile speciale ale ceaiului galben: umiditatea şi căldura.

citește mai mult

Ceai galben

Sortează după:
Te-ai pierdut prin Cameră? Ești aici:
Acasa | Magazin Online | Ceai | Galben

By Craft Interactive

© Camera din Față. Toate drepturile rezervate.

Recomandăm: