Cafenea/Ceainărie
Telefon (021) 311.1512,
mendeleev@cameradinfata.ro

Prăvălia
Telefon (021) 260.0006,
pravalie@cameradinfata.ro

Acasa Magazin
Online
Despre
noi
Evenimente Jurnal Contact

Ceaiul negru e recunoscut în lumea întreagă pentru proprietăţile sale antioxidante, fiind preparat pentru prima oară acum 4000 de ani din frunze de ceai bine uscate. Spre deosebire de alte sortimente al căror farmec provine tocmai din prospeţimea frunzuliţelor şi a mugurilor, ceaiul negru este cu atât mai apreciat cu cât este mai vechi. Specificul său vine din taninul care-l face să fie atât de special, el este cel care îi dă gustul inconfundabil, uşor astringent. De aceea, obţinerea nivelului optim de astringenţă este unul dintre cele mai importante criterii în diferenţierea ceaiurilor negre.

Se spune că India este ţara căreia trebuie să-i mulţumim pentru cele mai bune sortimente de ceai negru din lume. Aici, în partea de nord-est, în apropiere de Himalaya este produs unul dintre cele mai valoroase sortimente din lume: Darjeeling. Cu cât plăntuţele cresc mai sus, cu atât ceaiul are un gust mai “luminos”. Poate de aici îi şi vine numele de “şampania” ceaiurilor. De aceea, experţii spun că este un sacrilegiu să-l amesteci cu lapte.

Un alt ceai negru excepţional, cunoscut de specialişti drept “bordeaux-ul” ceaiurilor, este cel de Assam, cultivat doar pe malurile puternicului râu Brahmaputra. Din cauza climatului umed de acolo, condiţiile sunt perfecte pentru cultivarea acestuia. Ceaiurile Assam au adesea un gust foarte puternic de malţ combinat perfect cu fine note de miere. Tot din India vine şi Nilgiri cu un gust proaspăt, puternic şi uşor mai “limpede” ca ceaiurile Assam. Iar dacă e să vorbim despre cel mai popular ceai negru din lume acesta vine din regiunea Keemum, China, fiind printre primele ceaiuri create de chinezi pentru export. Ceaiurile Keemum au o aromă dulce, cu un gust aparte de orhidee.

citește mai mult

Ceai negru

Sortează după:
Te-ai pierdut prin Cameră? Ești aici:
Acasa | Magazin Online | Ceai | Negru

By Craft Interactive

© Camera din Față. Toate drepturile rezervate.

Recomandăm: