Ceai Pu-erh

Colecție: Ceai Pu-erh

Ceaiul Pu-erh presat e unul dintre cele mai apreciate ceaiuri din lume, provenind din provincia Yunnan (China). Pu-erh este preţuit de generaţii întregi pentru savoarea, dar şi pentru proprietăţile sale benefice sănătăţii. Spre deosebire de alte tipuri de ceai care trebuie consumate la scurt timp după producerea lor, cum ar fi ceaiurile verzi sau cele albe, ceaiurile Pu-erh pot fi consumate atât imediat dupa procesul de fabricaţie, cât şi după ce a fost depozitat şi învechit mai mulţi ani, asemeni vinurilor de colecţie. Majoritatea ceaiurilor Pu-erh sunt clasificate, ca şi vinul nobil, în funcţie de anul producţiei şi de regiunea de origine. Atunci când vorbim despre ceaiurile Pu-erh, este important de ştiut că, cu cât este mai de durată procesul de depozitare şi învechire, cu atât ceaiul dezvoltă o aromă mai complexă, iar valoarea sa creşte.