Cafenea/Ceainărie
Telefon (021) 311.1512,
mendeleev@cameradinfata.ro

Prăvălia
Telefon (021) 260.0006,
pravalie@cameradinfata.ro

Acasa Magazin
Online
Despre
noi
Evenimente Jurnal Contact

Ceaiul verde e folosit de sute de ani ca remediu natural pentru sănătate, probabil acesta e motivul pentru care o veche expresie chineză spune 'Mai bine trei zile fără mâncare, decât o zi fără ceai. Se spune despre ceaiul verde că e tonic, energizant şi răcoritor, înlăturând oboseala şi stresul. Ceaiul verde este un tip de ceai obţinut, spre deosebire de ceaiul negru, din frunze nefermentate ale plantei Camellia Sinensis. Ceea ce diferă faţă de procesul de producere a ceaiului negru este faptul că procesul natural de fermentaţie şi schimbare a culorii este oprit. Imediat după cules, frunzele sunt rulate, apoi desfăcute, trecute prin abur şi torefiate (expuse direct la foc) până devin crocante. Frunzele de culoare galben-verzuie rezultate au un gust cu o tentă astringentă, foarte asemănător cu gustul unei frunze de ceai proaspăt culeasă. Acest tratament împiedică fermentarea. Ceaiul verde este cunoscut şi sub denumirile de ceai nefermentat şi ceai virgin.

Cafeina din compoziţia ceaiului verde are un nivel mai redus decât în cazul ceaiului negru sau a celui alb, în schimb ceaiul verde conţine cel mai puternic antioxidant cunoscut: HGCG. Acest tip de ceai este cel mai puţin procesat dintre ceaiuri, fapt datorită căruia are în componenţă polifenoli antioxidanţi foarte puternici, printre care EGCG-ul, despre care se spune că este responsabil pentru cele mai multe din efectele benefice ale consumului de ceai verde asupra sănătăţii. Ceaiul verde a fost dintotdeauna, şi rămâne şi în prezent, cel mai popular tip de ceai din China, locul de unde majoritatea istoricilor şi botaniştilor este de acord că s-a răspândit ceaiul în întreaga Asie. De ce este cel mai popular? Probabil pentru că ceaiul verde, pe lângă faptul că are gustul, mirosul şi culoarea primăverii, ne oferă cea mai ridicată concentraţie de fito-nutrienţi folositori şi cea mai scăzută concentraţie de cafeină dintre toate ceaiurile.

Consumatorii de ceai verde par să fie mai puţin expuşi unei game foarte largi de boli, de la simple infecţii virale sau bacteriene până la afecţiuni cronice degenerative cum ar fi bolile cardiovasculare, cancerul, infarctul, osteoporoza, etc. Cele mai recente studii oferă o înţelegere mai adecvată asupra modurilor în care ceaiul verde ajută la: protejarea împotriva bolilor cardiovasculare, afecţiunilor arterei coronariene, subţierea sângelui şi prevenirea formării cheagurilor de sânge, accelerarea procesului de vindecare în urma unui infarct, prevenirea hipertensiunii, prevenirea dezvoltării arterosclerozei şi a cancerului, protejarea împotriva bolilor de rinichi, întărirea oaselor, protejarea ficatului de alcool şi alte chimicale, arderea grăsimilor, sporirea rezistenţei fizice, protejarea împotriva bolilor Alzheimer şi Parkinson.

citește mai mult

Ceai verde

Sortează după:
Te-ai pierdut prin Cameră? Ești aici:
Acasa | Magazin Online | Ceai | Verde

By Craft Interactive

© Camera din Față. Toate drepturile rezervate.

Recomandăm: